workshop

 

Ans organiseert op verzoek workshops voor beginners en gevorderden. Zijdeschilderen is leuk om te doen. Je zult enthousiast worden door de intense kleuren en de verschillende mogelijkheden om in korte tijd een bijzonder kunstwerk te maken.

Zijde is een bijzonder materiaal door de buitengewone eigenschappen: prachtige glans, het is soepel, elastisch, sterk, warmte-isolerend en vocht opnemend. Deze laatste eigenschap betekent ook dat zijde heel veel kleur- of verfstof kan opnemen, het geen resulteert in een unieke kleurintensiteit.

Het is een van de mooiste manieren om een idee visueel en abstract vast te leggen. Het is verbazingwekkend om te zien hoe de kleuren zich op de zijde mengen en in elkaar lopen. Of dat de kleuren juist heel strak op de zijde komen.

Tijdens een workshop leer je hoe je de zijde kunt beschilderen. Je gaat aan de slag met oefeningen om te experimenteren. Voor materialen wordt gezorgd. Er wordt geschilderd met verf die gefixeerd moet worden door stoom. Daardoor kan je kunstwerk niet gelijk worden meegenomen maar ik stuur het na fixatie naar je op.

Het is ook mogelijk om een zijden sjaal te maken met de zogenaamde druppeltechniek. Met deze techniek wordt de zijde in de magnetron gefixeerd en kan deze gelijk worden meegenomen.

Kosten
De prijs van de workshop is € 47,50 ( + € 25,00 materialen ). Dit is inclusief thee of koffie met iets erbij en duurt ongeveer twee en half uur.  De workshop wordt georganiseerd in haar atelier te Barendrecht (ZH).

Data
De zijdeschilderen workshop is voor minimaal 4 tot maximaal 8 personen. Het is de bedoeling dat u met een eigen groepje komt. Het is heel gezellig om met vrienden en/of vriendinnen een kunstwerk te maken. Voor een leuke creatieve dag, inclusief catering, met vrienden, familie of collega’s kan een prijsafspraak worden gemaakt.

Voor meer informatie kan je een e-mail sturen naar a.bruin522@upcmail.n